Гришо с нов рекорд в ранглистата, Цвети запазва позиции 25.02 | 09:10

Григор Димитров вече е под номер 33 в света, докато Пиронкова запазва 50-ата си позиция

От Мариян Найденов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да чупи личните си рекорди като орехи, след като за пореден път подобри най-доброто си класиране в ранглистата на ATP. През тази седмица 21-годишният хасковлия прогресира с една позиция и вече е под номер 33  в света.

Това означава, че Гришо трябва да се изкачи само е още едно място в класацията, за да бъде поставен на най-силните турнири и разбира се - тези от Големия шлем.

Следващата надпревара, на която Димитров ер заявил участие, е турнирът от Сериите "Мастърс" в Индиън Уелс (САЩ). Той започва на 7 март, а българинът може да попадне сред поставените, ако някой се откаже или той стане поне номер 32 в света.

Втората ракета на България при мъжете Александър Лазов също може да се похвали с личен рекорд. Той се изкачва с шест позиции и вече е под номер 488  в света, което е и най-доброто му постижение до момента. Трета ракета на България остава Димитър Кузмановм, който заема 536-о място.

В топ 10 при мъжете няма никакви промени, като лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Роджър Федерер, Анди Мъри, Давид Ферер и Рафаел Надал.

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова запазва позицията си от миналата седмица и остава на 50-о място в ранглистата на WTA. Втора ракета на България остава Диа Евтимова, която също запазва 252-ото си място от миналата седмица, а третата ни ракета Елица Костова бележи прогрес със седем места до номер 278.

Четири родни тенисистки пък могат да се похвалят с лични рекорди. Това са Виктория Томова (+6 места до номер 479), Борислава Ботушарова (+6, №656), Радина Димитрова (+2, №895) и Ани Вангелова (+19, №1095), която отбелязва и най-голям прогрес през тази седмица.

В топ 10 при дамите има само една промяна и тя е свързана с изкачването на шампионката от Дубай Петра Квитова до номер 7 - за сметка на Сара Ерани. На върха остава Серина Уилямс, следвана от Виктория Азаренка и Мария Шарапова.

Водещи

Най-четени