Гришо си пожела титлата в Куинс, Шарапова не го разсейвала 11.06 | 10:40

Приятелката на Димитров за първи път го подкрепяше от трибуните

От Мариян Найденов

Първата ракета на България Григор Димитров започна сезона на любимата си настилка на любимите си тревни кортове в Куинс (Лондон) с трудна победа над представителя на Израел Дуди Села в 1-вия кръг на турнира.

Трябва да се отбележи, че за първи път, откакто стана ясно, че Мария Шарапова и хасковлията имат интимни отношения, тя се появи на трибуните, за да наблюдава на живо двубоя на партньора си.

Следващият съперник на Гришо е австралийският ветеран Лейтън Хюит, който освен че е бивш номер 1, е триумфирал цели четири пъти с титлата в Куинс.

По програма двубоят е трети в програмата на Централния корт и се очаква да започне след 18:00 часа българско време. Добрата новина за българските фенове на тениса е, че мачът ще може да се гледа на живо по Евроспорт и в интернет.

След това Димитров ще се пусне и в надпреварата на двойки, отново с партньор Фредерик Нилсен, а първото препятствие пред българо-датския тандем са австралиецът Джон Пиърс и братът на Анди Мъри - Джейми, които получиха WC от организаторите.

След победата си над Дуди Села. Димитров коментира мача с израелеца и очакванията си за двубоя с Хюит. Разбира се, не бе подмината и темата за връзката на българина с Мария Шарапова.

"Беше дълъг ден за мен. Много съм щастлив, че преминах първия кръг. Дуди Села не е лесен играч. Той е добър на бързи настилки и днес игра много добре, сервираше много добре и не ми беше никак лесно.

Радвам се, че продължавам напред и сега трябва да гледам към следващия, но преди това трябва да подобря някои неща в играта си.

Метеорологичните условия бяха много тежки, накрая стана много тъмно и аз наистина не можех да виждам топката много добре. Трябва да подобря представянето си, когато имам точки за пробив, и да се опитам да ги реализирам. В третия сет водех с пробив и сервирах, и можех да се справя и по-добре, да задържа сервиса си например. Тогава избързах и сгреших.

Запитан какви позитиви може да извлече от победата си над Дуди Села за следващия си мач с бившия номер 1 в света и четирикратен шампион в Куинс Лейтън Хюит, Димитров отговори така:

"Единственото нещо, за което мисля, е победата. Просто ще се опитам да остана концентриран. Много време за мислене няма, защото играем утре. Ще се опитам да си почина добре, за да бъда готов за мача. Лейтън е велик тенисист и напоследък играе добър тенис, а всички знаем за неговата кариера. Просто се надявам да направи добър мач. Щастлив съм, че съм тук и ще играя с Хюит. Това е."

Григор Димитров е любимец на местната публика не само заради шампионската си титла при юношите на Уимбълдън, но и защото достигна до полуфиналите в Куинс през миналата година. Ето как отговори българският талант, запитан дали това му дава допълнителна увереност.

"Разбира се. Аз обичам този турнир. Тук има много история и можеш да я почувстваш, излизайки на корта. Смятам, че за мен този корт е много специален. Винаги се чувствам добре тук, без значение на корта или извън него, винаги се чувствам добре, когато идвам в Лондон. Надявам се, че ще успея да спечеля турнира.

Григор Димитров нямаше как да се измъкне от станалата задължителна тема за връзката му с Мария Шарапова, а медиите бяха допълнително настървени от факта, че все пак това бе първо появяване на руската изкусителка на мач на българина. Гришо бе попитан как се чувства в нейно присъствие. Дали това, че тя е на трибуните, му вдъхва увереност, или го подлага на допълнително напрежение.

"Определено се чувствам по-уверен. Мария е до мен и аз съм щастлив, че тя дойде. Беше просто един обикновен ден", бе лаконичният коментар на Димитров, който е известен с това, че не обича да говори за личния си живот.

ВИДЕО с пресконференцията на Григор Димитров може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени