Гришо след обрата срещу Андерсън: Всичко опира до психика 09.08 | 12:10

Григор Димитров спаси 2 мачбола за пълен обрат срещу Кевин Андерсън

От iNews.bg

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнир от сериите "Мастърс” за втори път в досегашната си кариера, след като късно снощи завоюва трудна победа 3-сетова победа над представителя на ЮАР Кевин Андерсън на "Роджърс Къп" в Торонто.

23-годишният хасковлия отрази два мачбола в тайбрека на третия сет, за да стигне до обрат след 5-7, 7-5, 7-6(8) след близо 3 часа битка с двуметровия южноафриканец.

Тази вечер след 22:00 часа българско време Григор Димитров излиза срещу французина Жо-Уилфред Цонга в спор за място на първия си Мастърс финал.

След мача с Андерсън Гришо сподели, че и двамата с Кевин Андерсън не са играли най-добрия си тенис, но той е показал по-здрава психика, с която е пречупил съперника си.

"Знаех какво да очаквам от него. Вече сме играли и аз не знак колко пъти и не си спомням някой от мачовете ни да е завършвал в два сета. Знаех, че Кевин може да се измъкне от всяка ситуация с добрия си сервис, но смятам, че и двамата не показахме най-добрия си тенис”, коментира първата ни ракета пред официалния сайт на ATP.

"Що се отнася до важните точки, които решиха мача, всичко опира до психика и до това докъде можеш да стигнеш, за да спечелиш разиграването. Мисля, че в крайна сметка аз бях малко по-силен в това отношение и заложих на ударите, с които знаех, че мога да спечеля”, добави Григор Димитров.

Водещи