Грубости и малко футбол между Черно море и Славия 27.07 | 20:31

Двата отбора си разделиха по точка на "Тича"

От Иво Вецев

Черно море и Славия отново не записаха победа в първенството, след като двата отбора завършиха при резултат 0:0 на стадион "Тича" в мач от 2-ия кръг на българското първенство.

Домакините бяха по-добрият отбор на терена, но Георги Илиев пропусна дузпа, а Георги Петков се превърна в герой на двубоя, спасявайки няколко опасни положения. Като цяло обаче двубоят не предложи особени футболни достойнства.

След два кръга пък двата отбора имат само по една точка, след като в началото допуснаха загуби.

Домакините започнаха срещата много нахъсано и от самото начало притиснаха своя съперник, а Георги Петков трябваше да се намесва при няколко опасни удара. Натискът даде резултат, когато Райков центрира от пряк свободен удар, а Силва игра с ръка в наказателното поле - дузпа за "моряците".

Капитанът Георги Илиев се нагърби с изпълнението, но Петков отгатна ъгъла и успя да избие в корнер. Последва центриране, но Венков от 4 метра не успя да насочи добре топката. В 23' при разбъркване Бакари остана сам срещу вратаря Петков и промуши топката, но от голлинията тя беше избита от Живко Желев - Черно море не успяваше да отбележи.

7 минути по-късно домакините имаха претенции за втори наказателен удар , след като Генев игра с ръка в наказателното поле, но те не бяха приети от главния рефер. До самия край на полувремето нещата на терена не се промениха, но домакините така и не стигнаха до гол - 0:0 на полувремето.

Втората част започна с хубав удар на Галин Иванов, който обаче беше спасен от Китанов. След това Черно море отново установи контрол, но изпусна няколко удобни ситуации. На няколко пъти Петков беше застрашен, но Божилов пропусна да засече центриране във вратата, а вратарят спаси топовен удар на Георги Илиев.

В края на мача футболът съвсем отстъпи пред грубостите, а в 82' Атанасов извърши поредното си грубо нарушение, за което си заслужи втори жълт картон. Малко по-късно обаче Таско Тасков спести втори жълт на Росен Колев, който удари с лакът Георги Пеков. Съдията даде 7 минути продължения за постоянните прекъсвания, както и за медицинските намеси, от които постоянно се нуждаеше Петков.

Въпреки солидното продължение на терена нещата не се промениха, а Черно море така и не се възполва от численото си предимство.

Водещи

Най-четени