Гръмотевици и градушка изпратиха Англия и Белгия за Мондиала 08.06 | 11:33

"Трите лъва" не можаха да бият Хондурас, "червените дяволи" повалиха Нигерия

От iNews.bg

Неблагоприятни метеорологични явления белязаха последните контролни срещи на Англия и Белгия преди Мондиал 2014 в Бразилия.

"Трите лъва" премериха сили с друг участник на Световното - Хондурас, а спарингът завърши без победител - 0:0. Мачът се игра пред 45 000 зрители на стадион "Сън Лайф" в Маями, като на трибуните бе и бившият капитан на англичаните Дейвид Бекъм.

Двубоят обаче ще се запомни с гръмотевиците, които атакуваха двата тима по време на първото полувреме и принудиха главния съдия да прекрати срещата за повече от 40 минути.

След контролата възпитаниците на Рой Ходжсън излетяха за базата си в Бразилия и вече се настройват за първия си мач на Мондиала срещу Италия на 14 юни. Хондурас пък стартира участието си на Мондиал 2014 срещу Франция ден по-късно (15 юни).

Един от скритите фаворити на Световното - Белгия пък се наложи с минималното 1:0 над Тунис, а точен за "червените дяволи" бе нападателят на Наполи Дрис Мертенс малко преди края.

Последната проверка на Белгия ще бъде запомнена с градушката, която се изсипа от небето през първото полувреме и прекъсна мача за около 40 минути.

В друга интересна приятелска среща преди Мондиал 2014 САЩ се наложи с 2:1 над Нигерия. И двете попадения за американците реализира Джоузи Алтидор, а голът на честта за "суперорлите" отбеляза Виктор Моузес.

Ето и всички резултати от играните снощи контроли на национални отбори:

Kaмерун - Молдова 1:0
Белгия - Тунис 1:0
Aржентина - Словения 2:0
Eл Салвадор - Испания 0:2
Англия - Хондурас 0:0
САЩ - Нигерия 2:1

от петък:
Русия - Мароко 2:0
Германия - Армения 6:1
Бразилия - Сърбия 1:0
Хърватия - Австралия 1:0
Koлумбия - Йордания 3:0
Япония - Замбия 4:3
Гърция - Боливия 2:1
Коста Рика - Ирландия 1:1
Meксико - Португалия 0:1

Водещи

Най-четени