Гуардиола по-недоволен от Алегри след ремито на "Сан Сиро" 29.03 | 11:17

Наставникът на Барселона не отдаде голямо значение на неотсъдените дузпи

От Даниел Любомиров

Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола заяви, че неговият отбор е бил по-добър от Милан след нулевото равенство на "Сан Сиро" в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига между двата отбора.

Каталунците доминираха на терена през по-голямата част от срещата, но не успяха да материализират превъзходството си с гол, нещо което им се случва едва за четвърти път през този сезон.

"Играхме добре, владеехме повече топката и доминирахме в мача. На полувремето, казах на играчите си да не поемат прекалено много рискове, но независимо от това, ние имахме 17 изстрела във вратата, като играхме с девет футболисти, излезли от школата на Барселона", каза Гуардиола след мача.

"Не изневерихме на стила си и в този много важен мач. В Милан са доволни от резултата и това е най-големият комплимент, който можем да получим от отбор, ставал седем пъти европейски шампион. Сега феновете ни трябва да ни подкрепят на реванша, защото тези играчи дадоха прекалено много, за да бъдат оставени сами. Знам, че феновете ще дойдат на "Камп Ноу", добави наставникът на каталунците.

Гуардиола, както и треньорът на Арсенал Арсен Венгер преди него, отправи критики към състоянието на терена на "Сан Сиро".

"Милан трябва да вземе някакви мерки. Ние играем там, където ни кажат, но не мисля, че Интер и Милан искат игрище в такова състояние. На такъв терен трудно може да се получи спектакъл, но за да станем шампиони, ние трябва да превъзмогнем всички трудности. Правили сме го много пъти, въпреки че хората не смятат така", коментира Пеп.

Капитанът на Барселона Карлес Пуйол и вратарят Виктор Валдес бяха много критични към съдийските решения в този мач, но Гуардиола отказа да коментира работата на официалните лица.

"Ако реферът не ни е дал тези две дузпи, то това е, защото не ги е видял", каза 41-годишният специалист.

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри призна, че е щастлив след нулевото равенство на "росонерите" срещу Барселона на "Сан Сиро".

"Защитавахме се много организирано. Трябва да сме щастливи от резултата, защото така запазваме шансове за реванша на "Камп Ноу".

Барселона отбелязва гол в почти всеки свой мач, така че трябва да поздравя играчите си, които свършиха чудесна работа.

Втората среща ще бъде много трудна, но този резултат ни дава увереност, че можем да продължим напред", каза Алегри след мача.

Водещи