Гуардиола призна за грешки, Анчелоти на седмото небе 30.04 | 08:50

Какво казаха двамата треньори след страхотния спектакъл на "Алианц Арена"

От Краси Киров

Реал Мадрид разби немската машина на Байерн (Мюнхен) насред Германия в полуфинала реванш. Испанците спечелиха с 4:0 и с общ резултат 5:0 гледат уверено към финала в Лисабон на 24 май.

Двамата треньори бяха в коренно различни настроения, като Гуардиола призна, че отбора му е играл ужасно и напълно заслужава загубата, но няма да променя своята философия. В същото време Карло Анчелоти поздрави всички играчи за невероятния мач.

Анчелоти бе много доволен от страхотната игра на контра атака на неговите футболисти, които контролираха мача.

"Изиграхме перфектен мач, особено през първото полувреме , защото се защитавахме добре и атакувахме ефективно. Много сме щастливи защото преминахме през отбор, който спечели титлата миналата година. Бейл, Бензема и Кристиано пожертваха себе си в името на отбора".

"Президентът Флорентин Перес е много щастлив и поздрави всички в отбора. Тъжно ни е, че Шаби Алонсо няма да може да играе на финала. Неговият жълт картон бе много несправедлив и той ще ни липсва във финала," добави Анчелоти.

Гуардиола нямаше извинения за слабата игра на неговия отбор, който се бори повече преди седмица в Мадрид.

"Всичко е случва във футбола. Имам няколко много неприятни загуби в кариерата и това е едната от тях. Допуснахме два гола от статични положения, но въпреки това играхме ужасно. Това е главната причина за нашата загуба. Няма друга причина освен футболна. Когато играеш лошо допускаш много голове. Това е единственото ни обяснение. Имахме много енергия за този мач, но не успяхме да вкараме," добави Гуардиола.

"Споровете около моите идеи за играта не са обосновани. Аз няма да променя това, което чувствам, а чувствам, че ние трябва да играем с топката и да атакуваме възможно най-много", каза още той.

Най-четени