Гуардиола респектиран от Милан, Алегри доволен от точката на "Камп Ноу" 14.09 | 09:48

Коментарите на двамата треньори след мача Барселона - Милан 2:2

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Барелона Хосеп Гуардиола заяви, че е доволен от представянето на футболистите си след равенството - 2:2 с Милан на "Камп Ноу" на старта на тазгодишната кампания на каталунците в Шампионската лига. Испанският специалист добави, че на неговия отбор е било много трудно да играе срещу защитната тактика на "росонерите" и този резултат в голяма степен се дължи на сгъстената отбрана на гостите.

"Чувството не е хубаво, но първата и 92-ата минута са в мача и Милан може да отбележи по всяко време. Ако трябва да се направи анализ - като цяло играхме добре  и през повечето време успяхме да ги държим далеч от вратата си. Очевидно е, че все още има върху какво да работим.

Не е лесно да атакуваш, когато противниковите полузащитници играят като централни защитници. Ако Милан трябваше да защитава наказателното си поле, то те направиха точно това. В този смисъл защитниците им са с основен принос за този резултат.

При ситуацията за първия гол на Милан - Пато беше толкова целеустремен, че дори на Юсейн Болт щеше да бъде трудно да го спре. Милан притежава способността да отбелязва голове, дори и да не играе толкова добре. Те притежават класическия състезателен дух, характерен за италианските отбори", коментира Гуардиола на пресконференцията след мача.

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри пък заяви, че е доволен от представянето на отбора си. Италианският специалист добави, че е щастлив най-вече от това, че футболистите му не са рухнали след като домакините са повели с 2:1, а са играли до самия край, когато падна и изравнителния гол.

"Започнахме срещата много добре, след което в един по-късен етап от мача бяхме принудени да се защитаваме, защото Барселона притежаваше топката и беше трудно да ги пресираме. Въпреки всичко не им позволихме да създадат кой знае колко опасности за гол, а ние също имахме своите шансове за отбелязване на втори гол на контраатака през първото полувреме", каза Алегри след мача.

"Може и да не сме играли толкова добре, след като Барселона поведе в резултата, но аз съм щастлив, защото отборът не рухна, а остана в мача до самия край, когато падна изравнителния гол.

Нашият план беше да не им позволим да имат числено превъзходство в средата на терена, като ги пресираме, дори и тогава, когато няма нужда. Също така се защитавахме много организирано, когато те се опитваха да разиграват в близост до отбранителната ни линия.

Има още какво да подобряваме в играта си, но аз съм щастлив от начина, по който всеки един от играчите ни помагаше на всеки свой съотборник на терена днес", добави старши треньорът на "росонерите".

Водещи

Най-четени