Гуардиола скромничи след разгрома над Шахтьор, Луческу отписа реванша 07.04 | 11:01

Наставникът на Шахтьор (Донецк) заяви след загубата с 5:1 от Барселона на "Камп Ноу", че всичко е приключило и отборът му ще играе за престиж на реванша в Украйна

От Мариян Найденов

Наставникът на Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу заяви след загубата с 5:1 от Барселона на "Камп Ноу", че всичко е приключило и отборът му ще играе за престиж на реванша в Украйна.

"Не очаквахме такова нещо. Имаме страхотен отбор, който може да играе много по-добре от това, което показахме на "Камп Ноу". Реших да не се затваряме в глуха защита. Имахме шанс да отбележим при 0:0, но не успяхме и след това Барселона веднага поведе с невероятен гол на Иниеста, което промени всичко", каза Луческу след мача.

"Продължихме да се борим, но не успяхме да се възползваме от положенията си. За разлика от нас - Барселона отлично знаеше как да предизвика грешки е защитата ни - те са много умни. Противниците ни се възползваха максимално от шансовете си и ставаха все по-уверени. Смятам, че всичко вече е решено", добави румънският специалист.

"Ще си вземем поука от този мач и ще се опитаме да победим на нашия стадион. Загубихме от една футболна машина. В Барселона много добре знаят как да бранят преднината си на реванша, но аз съм оптимист и смятам, че тогава ще играем много по-добре", завърши Мирча Луческу.

Старши-треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола пък бе изключително скромен след разгромната победа над Шахтьор. Въпреки че възпитаниците му направиха реванша протоколен, той смята, че все още нищо не е решено.

"Не вярвайте на Мирча Луческу, когато казва, че всичко е свършило. Казвам ви: все още нищо не е приключило. За Купата на Краля победихме Бетис с 5:0, а в реванша те ни наказаха с 3:1. И тогава предупреждавах и ме обвиниха във фалшива скромност", каза Пеп след мача.

"Имахме проблеми в защита, заради отсъствието на Абидал и Пуйол. Те са важни играчи за нас. Като оставим това настрана, моите футболисти се справиха чудесно и ако има нещо, което те знаят - това е как да се съревновават", добави наставникът на каталунците.

"Вече трети мач Лео Меси е в основата на победите ни, без да отбележи гол. Става въпрос за срещите с Реал Мадрид, Еспаньол и Шахтьор. Той може да печели победи за нас по много начини", похвали звездата си Гуардиола.

Водещи

Най-четени