Давид Ферер и Новак Джокович ще спорят за титлата в Абу Даби 30.12 | 16:50

Преди финала пък ще се проведе мач за 3-4-о място между Надал и Федерер, който обещава да е не по-малко интригуващ

От Мариян Найденов

Давид Ферер надделя над сънародника си Рафаел Надал в испанското дерби от полуфиналите на демонстративния турнир в Абу Даби, след като постигна победа с 6:3, 6:2. Така Ферер спря победния ход на Рафа в най-голямото емирство от ОАЕ, детронирайки го като шампион в последните две издания на надпреварата.

Давид Ферер започна вихрено срещата, повеждайки набързо с 5:0. След това Надал се стегна и доведе нещата до 5:3, но с това само направи загубата на първия сет малко по-почетна, защото съперникът му взе подаването си и затвори частта с 6:3.

Ситуацията от първия сет се повтори и в началото на втория, като Ферер поведе с 4:0, преди Рафа да спечели подаването си за 4:1. Силите на Маатадора от Майорка обаче стигнаха само за още един гейм, а Давид Ферер спечели срещата след 6:2.

В спор за титлата утре Ферер излиза срещу световния номер 1 Новак Джокович, който също надделя с 2:0 сета над Роджър Федерер в другия полуфинал, игран по-рано днес. Преди финала пък ще се проведе мач за 3-4-о място между Надал и Федерер, който обещава да е не по-малко интригуващ.

Водещи

Най-четени