Даниел Иванов - Аоияма с 8-ма загуба в Токио 17.09 | 12:15

Българинът бе повален от монголеца Аран в 9-ия кръг на супертурнира

От Даниел Любомиров

Единственият останал българин на супертурнира по сумо "Аки башьо" в Токио Даниел Иванов – Аоияма претърпя поражение в схватката си от 9-ия кръг.

Така "Синята гора" вече има 8 поражения и 1 загуба на престижната надпревара, след като днес бе изтласкан с техниката хатакикоми от 147-килограмовия руснак Аран.

За Аран това бе първа победа в Токио, като една от 8-те му загуби бе нанесена от другия българин Калоян Махлянов в 1-ия кръг. По-късно Котоошу напусна надпреварата принудително заради контузия.

Даниел Иванов бе надвит от съперника си чрез хатакикоми – Аран навеждаше ниско главата си, с което се предпази от атаките на българина, а след това с бързо движение удари рамото на Аоияма, за да го принуди да докосне дохьото с ръцете си.

Кандидатът за Велик шампион Харумафуджи се приближава до целта си, след като днес повали с техниката соготаке Тойоношима и вече има 9 победи в Токио. Още 4 успеха са нужни на 133-килограмовия монголец, за да получи най-желаната титла в древния японски спорт.

Единственият действащ "йокодзуна" до момента Хакухо също не допусна изненада и тръшна с "йорикири" Аминишики. Той също продължава без грешка и дели първото място в класирането с Харумафуджи и моноголецът Кьокутенхо.

Водещи

Най-четени