Данчо Йовчев: Ако взема медал, ще е велико 20.07 | 17:22

Йовчев и представителката ни при жените в гимнастическия турнир Ралица Милева отпътуваха днес за олимпийската столица

От Краси Киров

"Не съм тръгнал на екскурзия, а да представя България достойно в Лондон - каза именитият ни гимнастик Йордан Йовчев, който ще бъде и знаменосец на олимпийската ни делегация.

- Надявам се да ви зарадваме и да бъдете горди с нас. Желанието ми, което вече е по-скоро мечта, да вляза във финал. Ако стане това ще бъда безкрайно щастлив. А ако спечеля медал - ще е велико. Ако не успея  - ще си мисля, че участието ми на шеста олимпиада не е неуспех."

Йовчев и представителката ни при жените в гимнастическия турнир Ралица Милева отпътуваха днес за олимпийската столица заедно с треньорите си. 

Церемонията по изпращането бе пред националния стадион "Васил Левски" заради засилените мерки за сигурност на летище София.

По традиция спортисти и треньори получиха плюшени лъвчета за талисмани от Първа инвестиционна банка, генерален спонсор на БОК.

Олимпийците ни бяха изпратени и с огромен плакат с пожелания на граждани, като в инициативата на ВИЗА се включиха 3114 българи. Плакатът ще бъде занесен от гимнастиците в Лондон и поставен в Олимпийското село. 

"Благодаря за гласуваното доверие от БОК да съм знаменосец на делегацията - каза Йовчев. - Трябва да знаете, че това не е състезание кой да носи трибагреника. Всеки един от нас можеше да бъде знаменосец, защото има много достойни спортисти, като Мария Гроздева, Цвети Пиронкова, Петър Стойчев. Но не мисля че това е най-важното. Надявам се да се представим достойно. Ще бъда горд, ако с моя положителен заряд повлияя на цялата българска делегация."