Данчо Лазаров посочи Владо Николов за свой наследник 15.01 | 15:15

"Сега не е готов, но всичко е въпрос на време"

От Даниел Любомиров

Президентът на българската волейболна федерация инж. Данчо Лазаров заяви, че Владимир Николов все още не е готов да го наследи на най-високия ръководен пост, но "всичко е въпрос на време".

Лазаров говори пред медиите след подписването на договора за 10-годишен наем на столичната зала "Христо Ботев", за която федерацията планира ремонти на стойност почти половин милион лева.

В същото си изказване инженерът разкри, че Варна отново ще приема мачове от Световната лига още тази година, както и финалите на Европейската лига при жените.

"Сега Владо не е готов да ме замени на поста президент, но защо не – всичко е въпрос на време. Не е невъзможно.

Аз се радвам, когато достойни млади хора като него имат желание да се заемат с тази, бих казал, тежка работа", коментира Лазаров.

"Договорихме се в Владо и сега той вече е мениджър на националния отбор. Той е уверен, че ще бъде от полза на треньорския щаб, а за федерацията решението да го назначи е добро.

Той ще решава всички въпроси по подготовката на националния отбор – топки, мрежи, екипи, настаняване и т.н. Нещата са му познати, владее достатъчно езици, комуникативен е", допълни президентът на волейбола у нас.

Лазаров даде мнението си и за отстранения от националния отбор диагонал на Тренто Николай Учиков. Той беше включен в разширения списък на Камило Плачи за Световната лига, но бе премахнат в последствие.

"Учиков досега не е бил в националния отбор, никой треньор не го беше слагал в списъка. Защо пък точно сега да обсъждаме отсъствието му?", възмутено попита Лазаров.

Водещи

Най-четени