Дарко Тасевски ще играе в Израел 04.05 | 11:41

Македонецът подписа за две години с шампиона Ирони Кирят Шмона

От Божидар Азманов

Полузащитникът на Левски Дарко Тасевски ще играе в израелския футболен шампион Ирони Кирят Шмона от следващия сезон. Това съобщи самия клуб чрез официалния си сайт.

Тази сутрин 27-годишният Тасевски е преминал успешно медицински прегледи и е парафирал контракт за две години с опция за удължаване с още две.

Македонецът е първото попълнение на израелския шампион за новия сезон, който ще атакува групите на Шампионската лига.

"Доволен съм, че идвам в клуб като Ирони Кирят Шмона. Чувал съм много добри неща за организацията и атмосферата тук. Ще направя всичко възможно, за да постигна успехи с този клуб", лаконичен бе Тасевски пред официалния сайт на израелците.

Дарко Тасевски пристигна в Левски през лятото на 2007 година. Със "сините" той стана шампион през 2009 година и спечели Суперкупата на България през 2007 и 2009 година.

Македонецът игра на два пъти в груповата фаза на Лига Европа в два поредни сезона - през сезон 2009/2010 и 2010/2011, но така и не успя да стигне до Шампионската лига в двата си опита с Левски - през 2007 и 2009 година. Сега ще има възможност да пробва това и с израелския шампион.

През последния сезон полузащитникът записа 20 мача и 4 гола в "А" група. През пролетта обаче Тасевски не демонстрира добра форма и на няколко пъти дори не попадна в групата на Левски, включително и за дербито срещу ЦСКА.

Неодавна той публично обяви желанието си да се раздели с 26-кратния шампион на България.

Водещи

Най-четени