Датчаните се плашат от децата на пистата на "Васил Левски" 12.10 | 11:17

Помощник-треньорът предупреждава: Не се поддавайте на провокации

От Даниел Любомиров

Националите на Дания са следяли внимателно поведението на българите на терена и извън него, като треньорският щаб прави всичко възможно, за да ги подогтви за евентуални "мръсни номера" от страна на домакините.

"Лъвовете" излизат в опит да обезвредят "червения динамит" от 21:00 часа днес на националния стадион "Васил Левски".

Скандинавците се наблюдавали последния мач на "лъвовете" срещу Армения и знаят какво да очакват от тях. Също така специално внимание е било обърнато на децата на пистата, които връщат топките в игра - в лагера на Дания искат да са сигурни, че няма да се подадат на провкации от страна на малчуганите.

За всички е известно, че националът на Армения Кеворк Газарян си навлече гнева на феновете на "Васил Левски", след като удари едно от децата, подаващи топките и си изкара директен червен картон в 77-ата минута на квалификацията.

"Беше ясно, че момчето задържа кълбото по-дълго, отколкото арменецът искаше. Българите използваха дори това оръжие, за да изнервят съперника си", коментира помощник-треньорът на Дания Петер Бонде.

"Трябва да сме подготвени за такъв прийом - играчите ни трябва да запазят хладнокръвие по време на мача. Дори и да за под напрежение, трябва да останат незасегнати.

Мачът България - Армения беше много тежък за гледане, защото бе изпълнен с груби прояви. Винаги щом темпото се покачваше малко, последваха дърпания на фланелки, нарушения и други спирания на играта.

Със сигурност срещу нас българите ще използват всички възможни похвати, за да рушат играта ни и да ни изнервят, така че не трябва да обръщаме внимание на децата около пистата. Те ще бъдат инструктирани да бавят връщането на топката, но ние трябва да сме хладнокръвни", завърши Бонде.

Водещи

Най-четени