Двама българи начело в индивидуалните класации на волейболния турнир 07.08 | 16:48

Тодор Алексиев и Георги Братоев са най-добри съответно при нападателите и разпределителите след груповата фаза

От Божидар Азманов

Двама български волейболисти останаха начело в индивидуалните класации по постове след края на груповата фаза на волейболния турнир в английската столица.

Вчера България надви категорично Италия с 3:0, а Тодор Алексиев и Георги Братоев водят в таблиците съответно за най-добър нападател и най-добър разпределител.

Алексиев има 46.39 процента ефективност в нападение, а освен него сред най-добрите нападатели попада и друг българин - Цветан Соколов. Той е трети в тази класация с 38.58 процента.

Соколов фигурира и в челните десетки на още две индивидуални класацииТой дели второто място за най-добър изпълнител на сервис с руснака Максим Михайлов. Двамата имат по 0.53 аса средно на гейм. Пред тях е само Бартош Курек от Полша с 0.56.

Диагоналът дели шестото място за най-добър реализатор с друг волеболист на Полша - Збигнев Бартман. Двамата имат по 80 точки, а лидер в класацията е Максим Михайлов с 93.

Георги Братоев пък има по 11.94 перфектни паса средно на гейм и запазва лидерската си позиция при плеймейкърите.

Либерото Теодор Салпаров е на втора позиция в класацията за най-добър защитник. Той има по 2.65 спасени топки средно на гейм. Германецът Маркус Щорвалд е лидер с 2.76 извадени топки средно на гейм.

Именно отборите на България и Германия се изправят един срещу друг на четвъртфинал на Олимпийския турнир по волейбол. Двубоят е последен от утрешната програма и стартира около 23:30 българско време.

Водещи

Най-четени