Двама футболисти са главните организатори на незаконните залагания 14.12 | 14:39

Останалите са подпомагали разпространяването на схемата

От Краси Киров

Двама от задържаните вчера в Бургас футболисти са организатори на цялата схема с незаконните залагания.

Както Sporta.bg ви информира вчера бяха задържани 11 човека от бургаската полиция след специализирано разследване на на ГДБОП.

Говорителят на районната прокуратура обясни, че деветимата задържани остават в ареста. На организаторите са повдигнати обвинения.

Интересното, е че единият от организаторите е играещ футболист на Черноморец. Агенция Блиц пък предостави списък с всички задържани лица след вчерашната мащабна акция.

Останалите задържани за участвали в схемата и са подпомагали развитието й. Те ще бъдат съдени отделно като се образува отделно производство. До края на деня ще стане ясно дали ще ми бъде предявено обвинение. Общо взето те са участвали със залози между 300 и 500 лв. върху мачове от чужди първенства, които са се правели със SMS-до организаторите – букмейкъри.

Оказва, че сред задържаните има бивши и настоящи футболисти на Черноморец. Вчера се появиха и имената на трима от най-известните, които са играли в Левски, ЦСКА и Локомотив (София). Това са Дани Младенов, Румен Трифонов и Преслав Йорданов.

Окръжният прокурор на Бургас обясни, че залаганията са ставали само на мачове от чужбина.  Sporta.bg припомня, че организаторите на нелегалния букмейкър са се опитали да направят мрежа от футболисти, които да приемат залози от своите съотборници за мачове от света.

Идеята е, че този нелегален букмейкър предлага много по-високи коефициенти от наложените на пазара у нас. Засега няма никаква информация дали има и класически схеми за "черно тото" като за залагане на български мачове и уговарянето им със съдействието на "хванати" футболисти.

Двамата орранизатори според са Трифон Пачев (26 години), който е бивш борец и играча на аматьорския Месембрия Иван Сивев (26 години).

Ето и всички задържани според агенция БЛИЦ:

 

Янко Георгиев (Черноморец), вратар
Николай Николов (Черноморец), защитник
Яни Пехливанов (Черноморец), полузащитник
Даниел Младенов (Черноморец), нападател
Преслав Йорданов (Черноморец), нападател
Румен Трифонов (Черноморец), защитник
Георги Терзиев (Черноморец), защитник
Пламен Димов (Черноморец), защитник
Любомир Божинов (Нефтохимик), полузащитник
Галин Димов (Нефтохимик), полузащитник.

Водещи