Две българки достигнаха полуфиналите в София 16.08 | 14:44

Елица Янкова и Виктория Бобева на крачка от финала в "Арена Армеец"

От Константин Симидчийски

Две българки достигнаха до полуфиналите на световното първенство по борба за девойки в "Арена Армеец" в София. Това са Елица Янкова в категория до 48 килограма и Виктория Бобева при 72-килограмовите.

Европейската вицешампионка Янкова започва с туш срещу Вераника Тараник (Беларус), а след това победи с 10:2 точки американката Коди Фау. Така за място на финала българката ще спори с шведката Фредерка Ида Петерсон.

При 72-килограмовите Бобева се наложи над Гулмарал Йеркебаева (Казахстан) с 6:2, а при следващото си излизане на тепиха тушира Гамзе Дурукан (Турция), трета от световното първенство за девойки. На полуфинала Виктория ще спори с Татяна Морозова (Русия), трета от европейския шампионат за девойки.

В категория до 55 кг Евелина Николова, трета от шампионата на континента за девойки, тушира Пая Донда (Индия), но след това загуби от туркинята Бедиха Гун (Турция) с 3:10. Така Николова чака Гун да победи украинката Скобляк на полуфиналите, за да продължи на репешажите.

София Георгиева (63 кг) приключи участието си след загуба от Екатерина Ларионова (Казахстан) с 2:6 точки. Полуфиналните срещи започват в 16.00 часа.

Най-четени