Двойна победа за могъщите Мерцедес в Малайзия 30.03 | 13:07

Нямаше какво да спре този път Люис Хамилтън към успеха

От Даниел Любомиров

Люис Хамилтън постигна 23-ата победа във Формула 1 в кариерата си, след като материализира по най-добрия начин превъзходството на Мерцедес в началото на сезон 2014 и спечели състезанието за Гран при на Малайзия на пистата "Сепанг" в Куала Лумпур.

Вторият кръг от шампионата в Кралските гонки отново премина под доминацията на "сребърните стрели", които този път нямаха технически проблеми и постигнаха двоен успех, тъй като Нико Розберг финишира на второ място.

Така германецът запази лидерството си във временното класиране при пилотите, тъй като има на сметката си победа от първия кръг в Австралия преди две седмици и вече е с 43 точки. Трети в Малайзия финишира хегемонът от последните 4 години Себастиан Фетел, който регистрира първи подиум за Ред Бул, които бяха лишени от втората позиция на Даниел Рикардо в Мелбърн преди два уикенда.

На 4-та позиция завърши Фернандо Алонсо, който три обиколки преди края успя да изпревари Нико Хюлкенберг с Форс Индия. Шести остана Дженсън Бътън, а седми и осми се наредиха пилотите на Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас. 9-ти приключи съотборниът на Бътън в МакЛарън – Кевин Магнусен, а последната точка отиде на сметката на 19-годишния дебютант през този сезон Даниил Квят. Руският състезател на Торо Росо в Австралия подобри рекорда за Себастиан Фетел и стана най-младият пилот с актив във Формула 1.

Повече подробности за състезанието в Малайзия и като цяло за Формула 1 вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени