Дебютант донесе на България сребро от ЕП по свободна борба 31.03 | 08:00

Михаил Ганев може да се класира за репашажите в Дортмунд след загуба на 1/4-финал, Радослав Великов отпадна рано

От iNews.bg

Световният шампион Михаил Ганев отпадна на четвъртфиналите в категория до 84 килограма на Европейското първенство по свободна борба в германския град Дортмунд. Ганев загуби от бронзовия медалист от последния шампионат на Стария континент в Баку'2010 Георджица Стефан от Румъния с 1:2 части (2:0, 0:3, 1:5).

Преди това на 1/8-финалите, българският световен шампион тушира Михаел Цоцелашвили (Израел) в началото на втората част на схватката им, след като бе спечелил първата с 1:0. Преди това Ганев победи унгареца Ищван Вереб с 2:1 части (0:1, 2:0, 2:0). Българинът все пак има шансове да се класира за репешажите за бронза, ако Стефан победи следващия си съперник Дато Марсагишвили от Грузия и се класира за финала.

Бронзовият олимпийски медалист Радослав Великов претърпя поражение при първото си излизане на тепиха на шампионата на Стария континент. Нашият ас бе спрян от арменеца Михран Джабурян с 1:2 части. Първата част Великов загуби с 2:3, след като водеше с 2:0 седем секунди преди края, но позволи да бъде хвърлен. Следващата част българинът спечели с 1:0, а в решителната трета част отново поведе с 1:0 и в самия край направи нова грешка - допусна да бъде избутан от очертанията на кръга и така загуби срещата.

Натурализираният българин Леонид Базан пък заслужи сребърен медал в категория до 66 килограма на надпреварата. 25-годишният дебютант в националния отбор Базан загуби в спора за титлата от Джабраил Хасанов (Азебрайджан) с 0:2 части (0:2, 1:4).

Така той донесе второ отличие за България от континенталния шампионат в свободния стил след бронза на Анатолий Гуйдя в категория до 60 кг. от вторник.

Водещи

Най-четени