Дейвид Камерън срещу Бойко Борисов в мача, посветен на Стилиян Петров 04.02 | 12:10

Очаква се битката между двамата премиери да бъде много оспорвана

От Мариян Найденов

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще участва на благотворителния мач, който се организира в България. На него трябва да се срещнат легендите на Астън Вила и звезден отбор от бивши национали на България.

Целта на този двубой е чисто благородна. Събраните средства от продажба на билети ще постъпят по сметка на Министерството на здравеопазването и ще бъдат изразходвани за подпомагане и лечение на болните от левкемия деца в България.

Двубоят ще бъде под патронажа на капитана на Астън Вила Стилиян Петров, който бе диагностициран с тежката болест миналата година. В момента 33-годишният футболист продължава да се лекува, като все още не е получил одобрение от лекарите да пътува за двубоя в България.

Мачът на 25 май от 15 часа на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде излъчен пряко по БНТ, а всички зрители, включително и футболистите от двата отбора, ще си закупят билет на стойност 10 лв., за да подпомогнат каузата.

За България ще играят Димитър Бербатов, Бойко Борисов и евентуално Христо Стоичков, както и много от ветераните на националния отбор, които спечелиха бронзов медал на Световното първенство в САЩ през 1994 г. Селекционер на България ще бъде Димитър Пенев.

Срещу тях ще излязат звездите на Вила, които триумфираха с КЕШ в началото на 80-те години, начело с Питър Уит - автора на единствения гол при победата над Байерн Мюнхен на финала за КЕШ през 1982 г.

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън е запален фен на Астън Вила и също ще се пусне в мача. Очаква се битката между двамата премиери да бъде много оспорвана, защото Бойко Борисов е известен с увлечението си към спорта и в частност футбола.

Водещи

Най-четени