Деймън Хил вярва в шампионския дух на Кими Райконен 27.12 | 14:12

Хил не мисли, че Райконен е стар и е неспособен да се мери с хегемоните във Формула 1

От Даниел Любомиров

Една от легендите на Формула 1 и световен шампион за 1996-та година с Уилямс Деймън Хил даде мнението си за завръщането на Кими Райконен в спорта. Финландският пилот, който спечели титлата през 2007-ма с Ферари, сега ще се състезава за Лотус (бившият Рено).

Райконен има 18 победи в кариерата си, която прекрати преди два сезона, като вече сподели удивлението си от развитието на отбора му. Според Ледения Лотус не е ставал шампион по случайност.

"Пожелавам му късмет. Ще трябва да докаже, че още става за тази работа, като се намира в добър отбор. Също така е още млад и съм сигурен, че има желание да се развива", коментира Хил пред АUTOSPORT по адрес на 32-годишния финландец.

"Той вече е печелил титлата във Формула 1, а аз се състезавах на неговата възраст, така че съм сигурен, че може да спечели още поне 2 шампионата."

Хил, който прекрати кариерата си през 1999-та година, очаква "титанична" битка за титлата, особено след като действащите световни шампиони през сезон 2012 ще бъдат цели шестима - Михаел Шумахер, Себастиян Фетел, Фернандо Алонсо, Дженсън Бътън, Люис Хамилтън, Кими Райконен - които са доминаторите в спорта през новото хилядолетие.

"Ред Бул е фантастичен отбор, а Ейдриън Нюи е велик. Себастиян Фетел и Марк Уебър се справят страхотно и обичат да се забавляват, когато печелят. Те самите не искат да трупат преднина прекалено лесно, предпочитат да се борят за нея. Ще бъде вълнуващо да видим истинска титанична битка между трите големи отбора за титлата."

Водещи

Най-четени