Дел Боске доволен, Билич отдаде отпадането на липсата на късмет 19.06 | 08:10

Вижте какво казаха селекционерите на Испания и Хърватия след мача между двата отбора на Евро 2012

От Мариян Найденов

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске каза, че за него няма значение с кого ще се падне на четвъртфиналите. Защитаващият титлата си тим на Дел Боске се класира за тази фаза от надпреварата, след като се наложи с минималното 1:0 над Хърватия в последния си мач от групите на Евро 2012.

"Мачът беше много труден и тежък за нас. Съперникът не ни остави много пространства и се опита да ни изненада на контраатака. Бяхме подготвени за такава постройка на игра на Хърватия, но в някои моменти бяхме объркани.

Знаехме, че хърватите ще играят с още един дефанзивен състезател. Включихме Фабрегас, защото ни трябваше някой, който да задържа топката, но и да играе в атака. Хесус Навас също помогна много през второто полувреме", коментира наставникът на "Ла Фурия" след мача.

"Не сме мислили дали трябва да бъдем първи или втори в групата. Важно беше да се класираме, бяхме съсредоточени върху това. Няма значение срещу кого ще играем на четвъртфиналите", каза още Дел Боске.

Селекционерът на Хърватия Славен Билич разбираемо беше разочарован след загубата от Испания, която изхвърли неговия отбор от Евро 2012. Той обаче каза, че футболистите му няма за какво да съжаляват, защото са дали всичко от себе си и единственото, което не им е достигнало, е малко късмет.

"Мога единствено да поздравя моите футболисти. Те играха героично, но нямаха късмет. Изпуснахме нашите шансове, след като предварително знаехме, че те няма да бъдат много.

Бяхме подготвени за многото голови ситуации на испанците. Планът ни беше да затворим съперника през първата част и да го изненадаме след почивката. Всичко работеше добре, освен реализирането на поне един гол", коментира младият специалист.

"Не продължаваме напред, защото нямахме късмет. Разликата между победата и загубата беше много малка. Аз и щабът ми напускаме, но това поколение е невероятно и може да се развие още повече", добави Славен Билич.

Водещи

Най-четени