Дел Пиеро подкрепи становището на Ювентус за титлата от 2006 г. 19.10 | 17:51

Капитанът на "бианконерите" бе поредният свидетел, явил се пред съда по скандала "Калчополи"

От Георги Тотев

Легендарният капитан на Ювентус Алесандро Дел Пиеро заяви пред съда, че неговият клуб съвсем честно и заслужено е спечелил двете титли, които бяха отнети от "бианконерите" през 2006 г., когато се развихри скандала, известен като "Калчополи".

Проточилият се вече 4 години процес включва свидетели като Лучано Моджи, съдията Роберто Розети, футболисти на Милан, Интер и Ювентус. Дел Пиеро стана най-голямото име, явило се пред съда в Неапол.

На въпрос колко титли е спечелил, Дел Пиеро отговорил уклончиво. "Зависи. Аз броя и двете отнети титли. Докато продължавам да играя, считам, че всяка година сме печелили съвсем резонно и честно титлите си в Серия А", категоричен е Алекс Дел Пиеро.

Нападателят на "Старата госпожа" подкрепи кампанията на своя клуб титлата от 2006, която бе отнета на "бианконерите" и връчена на третия Интер, наредил се зад наказаните Юве и Милан, да бъде анулирана и да не се присъжда на нито един от отборите. Доводите на Дел Пиеро са като на всички от Ювентус - че "нерадзурите" от Милано също са били замесени в скандала.

Водещи

Най-четени