Денис Димитров бе избран за най-добър млад спортист 31.01 | 12:53

Сашо Везенков и Елица Янкова допълниха тройката

От Краси Киров

Младият талант в леката атлетика Денис Димитров бе избран за най-добър млад спортист на България за 2013-та година в анкетата на сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg.

Атлетът събра 510 точки в анкетата, в която участваха рекордните 74 представители на медии от цяла България. Общо гласове получиха 52-ма млади таланти навършили 19 години в 22 вида спорт.

Втори в класацията с 28 точки по-малко остана националът по баскетбол Александър Везенков, който играе за елитния гръцки тим Арис (Солун). На трето място се нареди световната шампионка и втора от европейското по борба за девойки Елица Янкова, която събра 384 т.

Денис Димитров постигна страхотен рекорд през изминалата година като регистрира 10,16 секунди за 100 метра.

Наградата на победителя бе връчена лично от спортния министър проф. Мариана Георгиева, а отличието бе осигурено от спонсори.

Министър Георгиева подари по един трибагреник на всички спортисти от топ 3 и им пожела да развяват трибагреника по целия свят. За отбор на годината бяха избрани младите надежди на ансамбъла ни по фигурно пързаляне. Тяхната треньорка Камелия Дунавска пък логично получи наградата за най-добър треньор.

На голямото тържество присъстваха спортни легенди като президентът на БОК Стефка Костадинова, Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Георги Глушков, Любо Ганев, Александър Томов.

Вижте пълната десекта както и инфо за успехите на младите ни таланти в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени