Денис Родман идва в България 12.03 | 13:51

"България, можеш ли да се справиш с мен?", пита суперзвездата, който ще гостува на Мача на звездите

От Даниел Любомиров

"България, можеш ли да се справиш с мен?", пита Денис Родман българските фенове на баскетбола в типичния си провокативен стил.

Световно-известната американска легенда от НБА ще пристигне в България на 6-ти април, за да уважи традиционния HDI Мач на звездите, който ще се проведе на следващия ден в зала "Арена Армеец".

От няколко дни се говори, че към петкратния шампион в Лигата на извънземните е отправена покана за специално участие, но едва днес това бе оповестено официално.

"Това е събитието на века за българския баскетбол", заяви на пресконференция днес (12 март) Стефан Августинов, организатор на събитието. И е прав.

След като дългоочакваното пристигане на Тони Паркър с отбора на АСВЕЛ за мача от Евро къп в края на миналата година пропадна, Родман несъмнено ще задоволи и също така ще надмине очакванията на всички фенове на баскетбола у нас.

Слогънът му "Can you handle me?" е напълно логичен и намеква за невероятната атмосфера, която се очаква за събитието.

"На 6-ти април той ще даде пресконференция, като ще се включи активно в Мача на звездите. Той има интерес да дойде с по-голям екип", каза още Августинов днес.

По време на Мача на звездите ще бъде направен двудневен камп за деца от 14 до 19 години с участието на четирима български треньори, като Родман ще се включи в него през втория ден. Ще има едночасова сесия за раздаване на автографи.

Все още не е ясно дали и легендата на европейския баскетбол Арвидас Сабонис ще пристигне в България за Мача на звездите - в последните 10-ина дни той е имал здравословни проблеми и това забавя окончателния му отговор на поканата, която бе изпратена лично от президента на федерацията ни Георги Глушков.

Сабонис е рекламно лице на фирмата TUTA, която ще достави екипите за Мача на звездите, като за събитието ще пристигне изпълнителният директор на компанията. Поканени са и президентите на всички балкански федерации, тъй като само името на Денис Родман е достатъчна предпоставка за невероятно шоу.

До момента са продадени над 1000 билета, които са с цени от 11 до 16 лева, а в деня на мача ще се увеличат на 15 и 20 лева.

Ако по някаква причина Родман не пристигне за Мача на звездите, феновете ще получат част от парите за билетите си, заявиха организаторите на двубоя.

Водещи

Най-четени