Детелин Далаклиев с втора победа на Олимпиадата 01.08 | 23:15

Българинът се справи с Ибрахим Бала и се класира за 1/4 финалите

От Краси Киров

Българинът Детелин Далаклиев продължава с чудесното си представяне на олимпийските игри в Лондон. Световния шампион от Милано 2009 победи в осминафиналите Ибрахим Бала (Австралия) с 14:10 точки в един много оспорван двубой.

Това е втора победа на Детелин в Лондон, която само потвърждава страхотната форма на българските боксьори. До момента тримата ни боксьори на Олимпиадата имат само победи в  турнира. Александър Александров стартира с победа, а по-рано днес Тервел Пулев разби китаеца Ван.

На 5 август Детелин Далаклиев ще се бие в четвъртфиналите срещу световния шампион Люк Кембъл (Великобритания) в директен спор за влизане към бронзовите медали.  Класиране на полуфиналите означава минимум бронзов медал защото в бокса няма битка за третото място, а се дават два бронзови медала.

Детелин Далаклиев започна спокойно двубоя и изобщо двамата боксьори не опитваха сериозни атаки, а предимно се разучаваха. Към края на рунда Детелин вкара едно кроше в главата на Бала. Въпреки превъзходвството на Далаклиев той водеше само с 5:4 след първия рунд.

Във втория рунд Бала започна да бъде по-активен и повече се движеше по ринга. Детелин обаче успя с хубаво дясно кроше да спре устрема на австралиеца. Българския боксьор поддържаше добра дистанция и успяваше да избяга от бързиър атаки на Бала. В същото време Далаклиев направи добра серия в защита с ляво и дясно кроше. След края на втория рунд малко нелогично резултата от рунда беше равен 3:3, но все пак българина водеше със 7:6 в общия резултат.

В третият рунд Ибрахим Бала постоянно връхлиташе към Далаклиев. Като че ли Далаклиев се поизмори и опитваше няколко пъти десни ъперкъти. В последната минута ляво кроше и добра серия дадоха предимство на Далаклиев. Австралиеца обаче бе по-активния, но не можеше да нанесе точни удари, а само тичаше в ринга.

В крайна сметка съдията вдигна ръката на Далаклиев след резултат 14:10 и българина ще се бори минимум за бронзов медал на 5 август срещу световния шампион Люк Кембъл (Великобритания).

Водещи

Най-четени