Джентълменът Мъри отдаде дължимото на дамите в тениса (ВИДЕО) 13.07 | 15:21

Шотландецът поправи репортери и защити честта на Уйлямс

От iNews.bg

Световният номер едно в мъжкия тенис Анди Мъри не се слави като един от най-възпитаните играчи на корта. Шотландецът е известен с безбройните си словесни изцепки, в това число псувни и ругатни, както и с нервните си изблици, когато играта не му върви.

Въпреки че отпадна от тазгодишната надпревара на Уимбълдън и не успя да защити титлата си на родна трева, на пресконференцията в Лондон след загубата си Мъри отново остави отлично впечатление с изказванията си в публичното пространство.

В сряда лидерът в световната ранглиста сдаде титлата от "Уимбълдън" след загуба от американеца Сам Куери в четвъртфиналите - в четири сета и за по-малко от три часа, след определено слаба игра.

Така гигантът стана първият американски тенисист от 8 години насам, който успява да достигне до полуфинал в турнирите от Големия шлем при мъжете. Последно това направиха Анди Родик и Джеймс Блейк, които отдавна прекратиха кариерите си.

След двубоя контузеният Мъри застана пред медиите за традиционната пресконференция. На коментар на репортер, че "Куери е първият играч от САЩ на полуфинал в Шлема от 2009 г.", шотландецът го поправи: "При мъжете".

Думите му в защита на голямата Серена Уйлямс, която се счита за най-успешната тенисистка за всички времена, предизвикаха вълна от похвали и възхищение в социалните мрежи, включително от премиера на Шотландия Никола Стърджън.

"Това е моето момче", похвали се гордо майката на световния номер едно и негова първа треньорка - Джуди Мъри.

Водещи

Най-четени