Джерард приветства назначението на Ходжсън 02.05 | 12:38

Халфът вече е играл под негово ръководство, докато Ходжсън бе начело на Ливърпул

От Константин Симидчийски

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард изказа задоволство от назначението на бившия си наставник при "червените" Рой Ходжсън за селекционер на Англия.

"Рой е добър човек и добър мениджър. Важно е, че му се дава шанс и аз гледам напред към съвместната работа с него", сподели Джерард.

Във вторник името на настоящия треньор на Уест Бромич бе обявено като наследник на Фабио Капело, но новият селекционер не сподели как ще бъде решен проблема с капитанската лента на "трите лъва".

"Това е съвсем различно нещо и трябва добре да се обмисли. Това е едно от нещата, върху които ще размишлявам в следващите дни", заяви Ходжсън, попитан дали именно Джерард няма да бъде новият капитан на Англия.

64-годишният специалист бе уволнен от "Анфийлд" през януари 2011 година, след като спечели само 13 от всички 31 мача, в които води мърсисайдци.

Бившият треньор на Швейцария, Интер и Блекбърн пое Уест Бромич само месец по-късно и стабилизира клуба в средата на таблицата в Премиършип.

Сега той застава начело на Англия, въпреки че за фаворит за поста бе считан мениджърът на Тотнъм Хари Реднап.

Полузащитникът на Манчестър Сити и английски национал Гарет Бари обаче не е изненадан от решението на Футболната асоциация.

"Хари Реднап направи доста големи неща и всички други бяха забравени. Реално имаше двама кандидати - Хари и Рой. Ходжсън вероятно бе пренебрегван от медиите, но всички са с него и ще видим какво ще стане. Не съм контактувал с новия треньор и не знам много за него", сподели Бари.

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър, който пропуска Евро 2012 заради контузия също подкрепи новия треньор.

"За Англия...добър избор по мое мнение! Успех и надявам се, че ще мога да му помогна по някакъв начин в бъдеще", написа младият футболист в социалната мрежа Twitter.

Водещи

Най-четени