Джерард се възхищавал на Христо Стоичков като дете 22.02 | 11:34

Българската звезда впечатлил сериозно капитана на Ливърпул по време на САЩ 94

От Константин Симидчийски

Стивън Джерард е бил голям фен на Христо Стоичков като малък, разкрива братовчедът на капитана на Ливърпул Антъни Джерард, който играе за Кардиф Сити във второто ниво на английския футбол Чемпиъншип.

Двамата братовчеди ще се изправят един срещу друг тази неделя, когато отборите им ще спорят във финала за Карлинг Къп на "Уембли". Антъни и Стивън Джерард обаче са играли заедно като малки в двора на баба си в Ливърпул и са се възхищавали на голмайстора на Световното първенство в САЩ 94.

"Христо Стоичков беше една от звездите на световното първенство през 1994 година", спомня си Антъни, който е с пет години по-малък от халфа на "мърсисайдци".

"Той изпълняваше онези невероятни преки свободни удари, точно както го правеше редовно и за Барселона. Стивън и аз си представяхме, че сме Стоичков в градината на баба ни. Когато си спомняш тези малки неща от детството, оценяваш невинната игра."

Възхищението на английския национал от Христо Стоичков може би обяснява защо е избрал да играе именно с номер осем в Ливърпул.

Очаква се по-малкият му братовчед, който е играл заедно с Уейн Рууни в академията на Евертън, да е титуляр в защитата на Кардиф във финала тази неделя.

Водещи

Най-четени