Джовани Трапатони обяви титулярите си за първия мач от Евро 2012 04.06 | 14:24

"Откакто Трапатони е мениджър, отборът се чувства много комфортно, така че няма проблем с обявяването на титулярния състав дни преди самия мач", коментира капитанът на Ирландия Роби Кийн

От Мариян Найденов

Селекционерът на националния отбор на Ирландия Джовани Трапатони определи титулярите си за първия мач на тима от Европейското първенство в Полша и Украйна. На 10-ти юни Ейре излиза срещу Хърватия в откриването на борбата от група С - двубоят е в Познан от 21:45 часа българско време.

Ето и избраниците на Трапатони:

Шей Гивън, Ричард Дън, Джон О'Шей, Шон Сейнт Леджър, Стивън Уорд, Деймиън Дъф, Кийт Андрюс, Глен Уилън, Ейдън Макгийди, Роби Кийн и Кевин Дойл.

"Откакто Трапатони е мениджър, отборът се чувства много комфортно, така че няма проблем с обявяването на титулярния състав дни преди самия мач", коментира капитанът на Ирландия Роби Кийн, цитиран от Sky Sports.

"Има треньори, които треперят до последния час преди определена среща и не знаят на кого да разчитат. За играчите е много по-спокойно и по-добре да знаят, че ще играят. Сигурен съм, че момчетата ще бъдат много по-уверени на терена сега."

Джовани Трапатони пък заяви, че никак не се притеснява от факта, че опонентът му начело на Хърватия Славен Билич ще има цяла седмица, за да избистри тактиката си за първия мач на Евро 2012.

"Трап има изключителен опит и за всички е очевидно, че играем далеч по-добре откакто той е треньор. Промените са невероятни. В първия мач ще се стремим да дадем всичко от себе си за победата, което е нормално. Ще опитаме обаче да се предпазим от контузии", каза още Кийн.

Ирландските футболисти тренираха на големия унгарски стадион "Пушкаш", а след два дни ще отпътуват за базата си в Полша, за да се подготвят на място за началото на шампионата на Стария континент.

Водещи

Най-четени