Джокович за малко не стана част от нова сензация в Шанхай 09.10 | 17:24

Ноле се нуждаеше от три сета, за да подчини Михаил Кукушкин

От Даниел Любомиров

Световният номер 1 Новак Джокович не позволи да стане част от поредната сензация на Мастърс турнира по тенис в Шанхай. След като вчера Григор Димитров и още членове на топ 10 на ранглистата на АТР напуснаха безславно надпреварата, Джокович все пак елиминира в три сета родения в Русия казахстанец Михаил Кукушкин.

Водачът в световната ранглиста Джокович победи Михаил Кукушкин (Казахстан) с 6:3, 4:6, 6:4 за 2:06 часа. Така 27-годишният сърбин записа 51-а победи в 58 срещи през сезона досега. Джокович реализира пробив за 5:3 и взе първия сет след само 31 минути игра.

Във втората част Кукушкин поведе с 3:0. Сърбинът върна пробива и дори сервираше за 5:5, но не успя да се справи и се стигна до трети сет. В него Джокович направи ранен пробив и запази предимството си до края на мача.

Той е в серия от 27 поредни успеха на турнири в Китай, след като спечели три поредни титли в Пекин, както и последните две издания на надпреварата в Шанхай. За място на полуфиналите Джокович ще срещне номер 5 Давид Ферер (Испания).

Григор Димитров като десети поставен бе елиминиран от Жулиен Бенето, а малко по-късно 7-ият в схемата Кей Нишикори също напусна турнира след поражение от Джок Сок. Контузеният Рафаел Надал бе изхвърлен от Фелисиано Лопес, а Жил Симон победи 4-ия поставен Стан Вавринка.

Роджър Федерер трябваше да спаси пет мачбола, за да побед Леонардо Майер, а 11-ият поставен Анди Мъри отстъпи на Давид Ферер.

Водещи

Най-четени