Джокович и Ферер ще определят вторият финалист в Ню Йорк 07.09 | 10:18

В другия полуфинал от мъжката схема ще играят Томаш Бердих (Чехия) и Анди Мъри (Великобритания)

От Мариян Найденов

Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) се класира за полуфиналите на US Open за шеста поредна година, а в спор за място на финала, ще се изправи срещу номер 5 в света Давид Ферер (Испания)

Сърбинът, номер 2 в схемата, се справи за малко повече от три часа със съпротивата на бившия шампион Хуан Мартин дел Потро след успех с 6:2, 7:6(3), 6:4. Джокович успя да спечели чиста победа срещу аржентинския си съперник, но сам призна, че мачът е бил много тежък.

"Оставам позитивно настроен и ще се старая да възвърна старата си форма. Пропуснах няколко разигравания за сет, но Дел Потро играеше много силно на сервис, а освен това той притежава и изключително добър форхенд.

Имах късмет във втория сет, защото играта на корта беше великолепна и можеше да се случи всичко. Все пак, аз съм изключително щастлив от класирането ми на полуфиналите", каза Джокович след края на мача.

В спор за място на финала сърбинът ще спори с Давид Ферер, който на четвъртфиналите се наложи над сънародника на Ноле - Янко Типсаревич в изключителна петсетова битка. Испанският тенисист, който е поставен под номер 4 в схемата на турнира, изтръгна победата с 6:3, 6:7(5), 2:6, 6:3, 7:6(4).

В другия полуфинал от мъжката схема ще играят Томаш Бердих (Чехия) и Анди Мъри (Великобритания).

Водещи

Най-четени