Джокович надви Мъри, Федерер отпадна 27.03 | 10:54

Съдийска грешка попречи на Мъри да вземе първия сет

От Краси Киров

Палачът на Григор Димитров Кей Нишикори поднесе изненадата на турнира в Маями след като надигра шампионът от 2005 и 2006 година Роджър Федерер (Швейцария)

Японският тенисист се наложи с 3:6, 7:5, 6:4 над именития си съперник след малк над 2 часа игра. Роджър Федерер допусна пет пробива и направи 39 непредизвикани грешки. Нишикори ще играе за втори път в кариерата си на полуфинал на турнира от сериите "Мастърс".

В най-интересния сблъсък до момента в Маями Новак Джокович се справи със своя съперник Анди Мъри след с 7:5, 6:3 за 90 минути. Двамата се срещат за първи път след финала на "Уимбълдън" през 2013 година, който шотландецът спечели.

Най-спорното положение беше при първото разиграване при 6:5 в първия сет, когато Джокович нанесе удар по топката още докато тя се намира в полето на противника му. Това беше потвърдено и от телевизионното повторение.

Мъри влезе в спор със съдията, но протестът му не бе уважен. След това той допусна пробив и загуби сета. Във втората част Мъри поведе с 3:2, но след това Джокович взе следващите четири гейма и стигна до успеха.

За Джокович това е 39-и полуфинал в турнирите от сериите "Мастърс" и пети в Маями. След загубата Мъри ще се смъкне до осмо място в световната ранглиста.

Водещи

Най-четени