Джокович подкрепи идеята за покрив в Ню Йорк 08.09 | 17:30

Световният номер 1 призна, че валежите от дъжд се превръщат в твърде сериозен проблем на US Open

От Константин Симидчийски

Дъждът над Ню Йорк отново обърка програмата на US Open в последните два дни, а световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович се присъедини към хората, отправили призив за инсталиране на покрив от страна на организаторите във Флашинг Медоус.

Вчера тенис в Ню Йорк имаше в разстояние на едва 16 минути, като по всичко изглежда, че за четвърта поредна година турнирът ще навлезе в своя трети понеделник. Според Джокович това се превръща в сериозен проблем напоследък, а имена като Рафаел Надал и Анди Мъри вече споделиха недоволството си, че са били приставени да играят в "опасни условия" при наличие на мокър корт.

"През последните няколко години е постоянно така в Ню Йорк", проплака световният номер 1 пред ESPN. "Случва се по-често, отколкото очакваме. Може би този турнир трябва да приеме идеята за инсталиране на покрив в бъдеще".

Подвижни покриви вече има на други два от турнирите от Големия шлем - в Мелбърн и Лондон, а организаторите на "Ролан Гарос" обещаха подобно нововъведение на корт "Филип Шатрие" за 2016.

Един от членовете на борда на директорите на Американската тенис асоциация Джеф Таранго от своя страна разкри, че планове за покриване на "Артър Аш" и "Луис Армстронг" всъщност има, като феновете на тениса ще се запознаят с тях сравнително скоро.

"Това се нарича "стратегическа визия". Плановете ще бъдат показани на широката публика съвсем скоро", открехна Таранго. "Плановете ни за инсталиране на покриви са много добри от стратегическа гледна точка, макар и решението за това да е изключително трудно. Всички пари обаче са осигурени", открехна Таранго.

Водещи

Най-четени