Джокович призна: Димитров бе по-добрият на корта 08.05 | 08:07

Сърбинът недоумява защо е бил освиркван от публиката

От Краси Киров

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович призна, че играта на Григор е била много силна в битката между двамата тенисисти спечелена от българина след три часова драма.

Публиката на централния корт в Мадрид вече си има нов любимец и той се казва Григор Димитров, който постигна най-голямата победа в своята кариера.

Джокович спираше мача заради контузия и се опитваше всячески да обърне нещата в своя полза, което не се хареса много на публиката.

"От турнира в Монте Карло не съм докосвал ракета 12 дни. Затова не успях да се подготвя добре за този турнир. Преди няколко дена не знаех дали ще участвам, но не искам да се оправдавам за загубата. Опитах се да дам най-доброто от себе си срещу Димитров, но той бе по-добрият тенисист на корта. Наистина удряше много добре, сервираше страхотно и заслужаваше победата," заяви Джокович след двубоя.

Ноле се опитваше да спре устрема на Григор като спираше играта заради контузии, но това само накара публиката да го освирква и да скандира името на българина.

Не съм направил нищо лошо за да бъда освиркван. Феновете са недоволствали защото се съмнявах в някои топки дали са попаднали в корта. Хората тук разбират от тенис и не знам защо са били негативно настроени към мен. Димитров игра много атрактивно срещу мен и това може да е накарало хората да го подкрепят," добави Ноле.

"Важното е, че не си контузих глезена тук в Мадрид. Беше само временна болка и тя ще премине. Трябва да съм готов за турнирите в Рим и Париж," каза още Ноле.

Водещи

Най-четени