Джокович продължава наказателната си акция в Рим 14.05 | 10:01

Сърбинът победи и Сьодерлинг за успех номер 35 за годината и чака Мъри, Гаске ще спира Надал в другия полуфинал

От iNews.bg

Французинът Ришар Гаске, който в третия кръг елиминира от надпреварата Роджър Федерер, се класира за 1/2-финалите на Мастърса в италианската столица Рим. Това стана възможно, след като днес Гаске постигна успех в три сета над финалиста от "Уимбълдън" Томаш Бердих - 4-6 6-2 6-4.

Двубоят започна по-добре за представителя на Чехия, който спечели първия сет, но в последствие допусна пълен обрат в полза на Гаске. Французинът демонстрира силна психика в ключовите моменти, с което и грабна успеха с 2-1 сета.

Така след елиминирането на Роджър Федерер от турнира, пред Гаске ще стои ново голямо предизвикателство в лицето на световния номер 1 Рафаел Надал. Днес испанецът бе безкомпромисен срещу хърватина Марин Чилич, а статистиката говори изцяло в негова полза - Надал и Гаске са играли осем пъти един срещу друг, като победител и в осемте мача е излизал Матадора.

В друг 1/4-финал, световният номер 2 Новак Джокович от Сърбия продължи да ниже победа след победа. В битка за място на 1/2-финала, той победи Робин Сьодерлинг от Швеция, което бе 35-и пореден спечелен мач от началото на годината за сърбина. Джокович спечели срещата с 6-3 6-0 и за място на финала ще спори с шотландеца Анди Мъри, който по-рано днес се наложи с 1-6 6-1 6-1 над Флориан Майер. Това ще бъде мач №9 между Джокович и Мъри, като до този момент Ноле има предимство от 5-3 победи, една от които е и при единствената им среща на червено.

Ключовият момент в мача бе при 3-3 в първия сет, когато последва 10-минутен гейм, в който Сьодерлинг пропиля две точки за пробив, а веднага след това загуби подаването си. Увереността, за която Джокович толкова често говори, се прояви при 5-3, когато Новак бе повече от категоричен, сервирайки за сета, а при първия си сетбол наниза първия си ас в двубоя и по шампионски сложи точка на спора в тази част.

Втория сет премина под пълния контрол на непобедимия през годината Джокович, а Сьодерлинг изглежда имаше и физически проблем и поиска намесата на физиотерапевта. В крайна сметка сърбинът не загуби нито гейм и записа шеста победа от общо седем изиграни мача срещу шведа.

Водещи

Най-четени