Джокович се разправи с канадец и чака Гришо в Пекин 01.10 | 14:25

Сърбинът записа 21-ата си победа от 21 мача в китайската столица

От iNews.bg

Световният номер 1 Новак Джокович продължава без грешка защитата на титлата си на Откритото първенство по тенис на Китай - "China Open" в Пекин.

Сърбинът, който е четирикратен шампион в надпреварата, се наложи с 6:3, 7:5 над състезаващия се за Канада Вашек Поспишил и се класира за четвъртфиналите.

Така Ноле все още не познава вкуса на загубата в китайската столица, като тази победа бе под номер 21 за него в 21 изиграни мача.

Първият сет бе решен след два пробива на Новак Джокович, а във втория Поспишил на свой ред успя да пробие подаването на съперника си за 4:3, а при 5:3 сервираше за изравняване на резултата в сетовете.

Точно тогава, обаче, ръката на канадеца трепна и той допусна връщане на пробива, след което Джокович отново взе инициативата и не я изпусна до края, затваряйки частта със 7:5, а с това и мача.

Невероятната серия на сърбина от 21 поредни победи в Пекин може да бъде спряна от първата ракета на България Григор Димитров, стига разбира се, 23-годишният хасковлия да спечели осминафиналния си мач с испанеца Пабло Андухар. Той трябваше да се проведе тази сутрин, но бе отложен за четвъртък заради падналия над Пекин дъжд.

Водещи

Най-четени