Джон МакЕнроу подкрепи Мъри за първа титла от Големия шлем 26.08 | 12:05

"US Open е чудесна възможност за Анди", сподели легендарният американски тенисист

От iNews.bg

Легендарният Джон МакЕнроу сподели мнение, че започващото през следващата седмица Открито първенство на САЩ по тенис е идеален момент Анди Мъри да спечели своята първа титла от Големия шлем.

Талантите на британеца на корта са неоспорими, но по една или друга причина, Мъри все още не може да достигне до трофей от най-голямата категория на този спорт. През тази година шотландецът се класира за финала на Откритото първенство на Австралия, където обаче претърпя поражение от намиращия се в невероятна форма Новак Джокович.

През 2008 Мъри достигна финала и на US Open, но тогава шотландецът преклони глава пред друг сериозен съперник - Роджър Федерер. Спечелената в Синсинати титла обаче дава надежди на Мъри, че този път световният номер 4 може да успее в голямата си цел, за което той получи и моралната подкрепа на Джон МакЕнроу.

"Най-мотивираният от всички би трябвало да бъде Мъри. Смятам, че това е най-добрият му шанс за титла от Големия шлем", каза легендарният американец.

"Очаквам Анди да пристигне с приповдигнато самочувствие, след спечелената титла в Синсинати, макар и там да се играе в два от три сета", добави МакЕнроу.

Жребият за US Open изправи Анди Мъри срещу индиеца Сомдев Деварман в първия кръг на надпреварата, като не се очаква британецът да срещне проблеми срещу този опонент. На 1/2-финалите пък евентуален негов съперник би могъл да бъде действащият шампион в Ню Йорк Рафаел Надал.

Любопитна подробност е, че когато през 2008 Анди Мъри спечели титлата в Синсинати, както го стори и миналата седмица, в последствие британецът достигна и до финалa на US Open. Самият Мъри заяви преди няколко дни, че намира турнира в Синсинати като перфектна подготовка за очакващото го в Ню Йорк.

"Кортът тук е доста идентичен с тези в Ню Йорк. Хубаво е да зная, че ми предстои да играя в идентични условия. Надявам се, че ще имам добър турнир", сподели с надежда световният номер 4.

Водещи

Най-четени