Джон Тери отново е капитан на Англия 20.03 | 12:18

Защитникът на Челси отново получи доверието Фабио Капело и ще изведе "трите лъва" с капитанската лента срещу Уелс

От Краси Киров

Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело отново направи Джон Тери капитан на тима. Както е известно английският национален отбор е заедно с България в група G на квалификациите за Евро 2012.

Преди година италианецът отне лентата на защитника на Челси заради скандали в личния му живот. След публикации в пресата за връзка на Джон Тери с жената на съотборника му Уейн Бридж, Капело реши да сложи ръка върху капитанската лента и я отне от защитника. Това се случи преди повече от година, като според някой запознати този скандал е попречил на Англия да играе по-единно като на Световното първенство в ЮАР.

Тери ще носи капитанската лента в европейската квалификация с Уелс на 26-ти март. Според Капело, Тери е бил наказан достатъчно време, а освен това вероятно причина за решението му са контузиите на Рио Фърдинанд и Стивън Джерард. 

Фърдинанд ще пропусне мача заради травма на прасеца. Според Капело не е редно да се получава така, както в  контролата с Дания миналия месец, когато капитанската лента премина от Франк Лампард и Ашли Коул в отсъствието на Фърдинанд и Джерард.

 "След като се случи това аз реших, че след една година наказание Джон Тери заслужава отново да е постоянен капитан на тима. Той е лидер, но понякога прави грешки. Тери разбра, че е сгрешил и вече си е взел поука. Наказанието му е достатъчно", каза Фабио Капело.

Водещи

Най-четени