Джъд Тръмп спечели трофея в турнира PTC Victoria Bulgaria Open 18.11 | 21:31

Асото спечели категорично срещу Джон Хигинс след успех с 4:0 фрейма и стана първия победител на турнира в София

От Иво Вецев

Световният №1 Джъд Тръмп влезе в историята на снукъра като първия победител в PTC VICTORIA BULGARIA OPEN, след като в дългоочакваната финална среща се наложи категорично с 4:0 над Джон Хигинс.

Двамата играха преди броени дни финал на друго PTC - в Обединеното кралство, като там шотландецът надделя, но в днешния ден Асото беше с класа над своя съперник. Той дори се опита да направи максимален брейк, но това така и не се случи.

За победата си Джъд Тръмп взима уникалния трофей, изработен специално за турнира в София, 2000 точки за ранглистата и 12 хиляди евро.

Хигинс ще трябва да се задоволи с почетен плакет и двойно по-малко точки. Наградата за най-голям брейк отива при Том Форд, който записа 147 в първия ден на надпреварата.

Срещата започна много по-добре за Джъд Тръмп, който с първата си точка успя да развие червените топки. Той обаче имаше нужда от две посещения, защото сбърка лесна розова, но след това се възползва от невнимателен удар на Хлапето и с брейк от 90 точки стигна до 1:0.

Втората част се разви изключително драматично, след като отново Асото диктуваше темпото, но отново допусна момент на невнимание и върна Хигинс на масата.

989

След няколко грешки и на двамата шотландецът попадна в зоната на снукърите, но все пак се върна на масата и се опита да затрудни Тръмо, оставяйки черна и розова. №1 обаче се справи и поведе с 2:0.

Третият фрейм се оказа решителен, след като Хигинс започна с грешка и Джъд се възползва максимално - стигна до 88 точки с 11 червени и черни, но след това сбърка и не успя да запише максимален брейк. Публиката бурно аплодира неговия опит, а Хигинс изглеждаше съкрушен - 3:0.

823faf17-2c2e-4c1a-214d-b25435b7ae4c

В последния фрейм всичко беше формалност, след като Тръмп отново се възползва от грешките на своя съперник и стигна до 64:3. Хлапето не се предаде и се върна на масата, но отново допусна грешка, която беше безмилостно наказана от световния №1 - 4:0 и Асото е първият победител на PTC България.

След края на двубоя Джъд Тръмп получи своя трофей както и специален подарък от 3Bay.bg, койтo му бе връчен от големия победител в играта на snooker.sporta.bg

3c1ce34c-a256-08ab-abd1-8eb6e608b88a

Водещи

Най-четени