Дидие Кюш спечели Супер-Г в Квитфил, Норвегия 13.03 | 12:58

Швейцарецът единствен успя да пребори австрийската доминация

От iNews.bg

Швейцарецът Дидие Кюш спечели шестия супергигантски слалом от стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Квитфил Норвегия. Кюш изпревари за първото място австрийците Клаус Крьол и Йоахим Пюхнер, които завършиха съответно втори и трети в норвежкия зимен център.

Кюш спря хронометрите на 1:33.05 минути. На 30 стотни зад него се нареди Крьол, а Пюхнер остана на 42 от победителя. Друг фаворит за малкия кристален глобус в дисциплината Михаел Валхофер също от Австрия се нареди на петото място с 44 стотни изоставане от своя конкурент Кюш и точно зад своя сънародник Ханес Райхелт. Шести пък остана представителят на Италия Кристоф Инерхофер на 56 стотни зад Кюш.

Преждевременно спечелилият Световната купа Ивица Костелич от Хърватска се нареди седми, следван от Карло Янка, Патрик Кьонг и Ерик Гей, които допълниха топ 10 в надпреварата в Квитфил.

Финалите в алпийските ски са идната сряда в швейцарския зимен център Ленцерхайде. Тогава ще се решат и малките кристални глобуси в отделните дисциплини.

Водещи

Най-четени