Димитър Бербатов е нежелан в Зенит 09.08 | 15:01

Лучано Спалети се интересува от Хълк, не Бербатов

От Даниел Любомиров

Треньорът на Зенит Лучано Спалети се разграничи от спекулациите в италиански и руски медии, че тимът от Санкт-Петербург се интересува от привличането на Димитър Бербатов.

Вчера се появиха информации, че българският нападател е "между Зенит и Милан", но самият наставник на руския гранд отрече напълно подобна възможност.

"Говорят, че Димитър Бербатов отива в Зенит", е въпросът към Спалети, зададен от кореспондента на Sportbox.ru Елена Михеева.

"Ситуацията с Бербатов не мога да потвърдя", отговори чистосърдечно италианският специалист. "Нищо такова няма, нас ни интересува Хълк. Но все пак, ще обмислим и вариант да привлечем други футболисти."

Зенит дори не мисли да плаща за нападателя на Порто, ако се стигне до такова споразумение, а да го размени за Бруно Алвеш, макар и тази информация да не е потвърдена. При всички положения изглежда, че Бербатов няма бъдеще в руската Премиер лига.

Самият Митко игра 23 минути в контролата на Манчестър Юнайтед с Барселона снощи, в която "червените дяволи" и каталунците извъртяха нулево равенство.

На пети август грандът от Манчестър направи друго реми по време на международното си турне - отново 0:0 с норвежкия Волеренга.

Последните слухове около бъдещето на Бербатов дори го спрягаха за преминаване в Реал Сосиедад, но "високата му заплата" отказала баските.

Преди това имаше твърдения в английската преса, че Куинс Парк Рейнджърс е готов да плати исканите 5 милиона паунда за Митко.

Самият мениджър на К.П.Р Марк Хюс трябваше да опровергава слуховете и да отрича, че ще привлича Бербатов.

Оферта за българския нападател е имало и от Фенербахче.

Водещи

Най-четени