Димитър Бербатов - нападател №4 в Англия 04.04 | 08:16

Пред благоевградчанина са само Робин ван Перси, Луис Суарес и Уейн Рууни

От Мариян Найденов

Димитър Бербатов излезе на четвърто място при нападателите в Англия в официалната класация на Премиършип, изготвяна и обновявана след всеки кръг от статистиците на Висшата лига. Пред него са единствено Робин ван Перси, Луис Суарес и Уейн Рууни.

Българският таран на Фулъм за пореден път накара всички на Острова да заговорят за него с блестящото си представяне при домакинската победата на "котиджърс" с 3:2 в лондонското дерби с Куинс Парк Рейнджърс.

Бербатов вкара два гола и бе с основен принос за успеха, като с това събра 470 точки в индивидуалната класация на Премиършип за сезона. С тях той се нарежда на 13-о място в общото класиране, но ако продължи да играе така до края на сезона, най-вероятно ще влезе и в топ 10, защото в момента №10 - Маруан Фелаини от Евертън има само с 8 точки повече (478).

Точно толкова - 478 точки, има и бившият съотборник на българина в Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, който е пред него при нападателите. Едноличен лидер с 664 точки е друг "червен дявол" - Робин ван Перси, а второто място държи Луис Суарес с 546 пункта.

Ван Перси и Суарес водят и в класирането за голмайстор през настоящата кампания, но там са в обратен ред. Първи е уругваецът с 22 попадения, а холандецът има 19. Трети е Гарет Бейл със 17.

Димитър Бербатов дели осмото място, заедно с Уейн Рууни, Демба Ба и Ромелу Лукаку, като до момента българинът е наказал противниковите вратари фаталните 13 пъти. Митко е направил това в 25 мача (24 като титуляр и 1 като резерва), като има на сметката си и 5 асистенции.

Водещи

Най-четени