Димитър Бербатов отново остана на пейката за Юнайтед 18.10 | 23:51

Без българина в своя стартов състав, Манчестър Юнайтед измъкна първа победа в Шампионската лига за този сезон, печелейки трудно гостуването си на Оцелул Галати

От Константин Симидчийски

Финалистът от миналата година Манчестър Юнайтед постигна първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като тази вечер "червените дяволи" измъкнаха труден успех с 2:0 при гостуването си на Оцелул Галати в мач от група С. И двата гола за победителите паднаха след точно изпълнени дузпи от Уейн Рууни през втората част, а капитанът Неманя Видич бе изгонен от игра с директен червен картон. В края на мача отстранен от игра бе и състезател на домакините.

Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов попадна в групата за двубоя, но остана на резервната скамейка през цялото му времетраене. Английският шампион от своя страна не се представи никак убедително в днешния двубой, като футболистите на Оцелул на няколко пъти имаха възможност да възстановят равенството, преди Уейн Рууни да реши всичко с втория си гол от дузпа в заключителните минути.

Така Манчестър Юнайтед увеличи точковия си актив в група C на 5 пункта, докато Оцелул остава без спечелена точка, Лидер е Бенфика със 7 точки от 3 мача. Тази вечер "орлите" отново полетяха и постигнаха втората си победа в групата, печелейки с 2:0 гостуването си на Базел в Швейцария. Сезар откри за португалците след 20 минути игра, а крайният резултат бе оформен от парагвайския национал Оскар Кардосо в 75'.

Особено интересни мачове отново предложи най-атрактивната група в тазгодишното издание на турнира - група А. Лидерите в нея Наполи и Байерн Мюнхен се изправиха един срещу друг на "Стадио Сан Паоло", като двубоят бе помрачен от новините за наръгани привърженици на баварците в Неапол. Гостите от Германия излязоха напред в резултата след едва две минути игра, когато се разписа Тони Кроос, а за радост на трибуните на "Стадио Сан Паоло", Херман Бадщубер си отбеляза автогол в края на полувремето. През втората част Байерн пропусна да стигне до трите точки, след като Марио Гомес изпусна дузпа в 49'.

В другия мач от групата мултимилионният Манчестър Сити измъкна драматичен успех с 2:1 над испанския Виляреал, като победното попадение бе дело на аржентинската звезда Серхио Агуеро в последните секунди на мача. Преди това Кани изведе испанците напред още в 4', а ветеранът Карлос Марчена възстанови равенството, отбелязвайки си автогол малко преди почивката. Така Байерн продължава да е лидер с актив от 7 точки след 3 мача, докато Наполи е втори с 5 пункта. Манчестър Сити е трети с 4 т., докато Виляреал е все още с нулев актив.

В група B втора победа в Шампионската лига постигна световният клубен шампион Интер, който надделя с минималното 1:0 при визитата си на френския първенец Лил. Автор на гола бе Джампаоло Пацини в 21'. В другия мач ЦСКА Москва спечели категорично с 3:0 домакинството си на турския Трабзонспор. Головете за московските армейци бяха дело на Думбиа на два пъти и Кауна. Лидер в групата е Интер с 6 точки, докато ЦСКА и Трабзонспор имат по 4. Последен е Лил със само 1 спечелена точка.

Интересно бе и в група D, където рекордьорът по брой титли в турнира Реал Мадрид поднесе истинска голеада на своите фенове. "Кралския клуб" разгроми с 4:0 френския Олимпик Лион, с което и записа трета поредна победа в своята група. Головете за победителите бяха дело на Карим Бензема, Сами Кедира, Месут Йозил и Серхио Рамос, а Реал като цяло зарадва привържениците си с хубава игра.

Четирикратният европейски шампион Аякс пък излезе на втора позиция в групата, след като тази вечер холандският гранд взе ценен успех с 2:0 при гостуването си на аутсайдера в таблицата Динамо Загреб. И двете попадения в полза на гостите паднаха през второто полувреме на двубоя, когато Аякс съумя да вземе своето в негостоприемния за всеки тим Загреб. Дерк Борихтер изведе своя тим напред в 49', като този резултат се запази до последните минути на мача, въпреки опитите на домакините да изравнят. Така Аякс вече разполага с актив от 4 точки, колкото има и Лион.

Водещи

Най-четени