Димитър Бербатов отпътува с Юнайтед за ЮАР 16.07 | 19:58

Българинът продължава подготовка за новия сезон, въпреки желанието си да напусне клуба

От iNews.bg

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе включен в групата от 22 футболисти, които днес отпътуваха с английския гранд за предсезонните турнета на клуба. Първа стъпка на Юнайтед е Република Южна Африка, след което следва и воаяж по посока Китай.

Вчера Бербатов отправи ясно послание в своята "Фейсбук" страница, изразявайки отново разочарованието си от начина, по който мениджърът сър Алекс Фъргюсън се отнася с него в последната година.

Българинът открито посочи, че очаква да напусне "Олд Трафорд" до края на летния трансферен прозорец, но въпреки това бе включен в групата от играчи, които ще се подготвят за новия сезон. Отсъстващи от списъка са единствено футболистите, които играха на Евро 2012, както и тези, които ще играят на Олимпийските игри в Лондон.

С Юнайтед за Южна Африка пътуват още новите попълнения Ник Пауъл и Шинджи Кагава, като шанс за изява ще получи и капитанът на резервния отбор на клуба Даниел Петручи. С "дяволите" ще пътуват и други младоци, сред които Роби Брейди, Скот Уутон, Тейлър Блекет, Джеси Лингард и Райън Туниклиф.

Любопитното е, че в групата от 22 футболисти попадна и позабравеният португалец Бебе, който се завърна на "Олд Трафорд" след престой в турския Бешикташ.

В сряда Манчестър Юнайтед излиза срещу състава на АмаЗулу, а в събота предстои и двубой срещу Аякс (Кейп Таун). След това предстоят пътувания до Китай, Норвегия, Швеция и Германия.

Групата на Манчестър Юнайтед за летните турнета на клуба: Линдегор, Еймъс, Джонстън, Фърдинанд, Весели, Вермил, Уутън, Блекет, Валенсия, Андерсон, Карик, Скоулс, Пауъл, Кагава, Беб, Туниклиф, Лингард, Брейди, Петручи, Бербатов, Ернандес, Македа

Водещи

Най-четени