Димитър Бербатов с първи два гола за Фулъм 15.09 | 19:02

Българинът се разписа при домакинския успех с 3:0 над Уест Бромич

От iNews.bg

Димитър Бербатов отбеляза първите си два гола за Фулъм, след като днес българският таран се разписа на два пъти при успеха с 3:0 над Уест Бромич Албиън в среща от четвъртия кръг на Висшата лига. Един гол за "котиджърс" добави и Стийв Сидуел в самия край.

"Деветката" на Фулъм се разписа на два пъти през първото полувреме на срещата, като първо той реализира след изящен удар в горния десен ъгъл на вратата, а след това отбеляза и от дузпа.

Така след като преди две седмици Бербатов дебютира за "котиджърс" при тежкото поражение от Уест Хям, влизайки като резерва, днес благоевградчанинът официално отвори и головата си сметка за лондонския клуб. Гостите от Уест Бромич завършиха срещата и с човек по-малко, след като нигериецът Питър Одемвинге бе изгонен заради безумен удар без топка през първата част на сблъсъка.

Още в самото начало Димитър Бербатов даде сигнал за присъствието си, като в 3' "деветката" за малко не засече центриране в наказателното поле. Българинът продължи да бъде активен и в минутите след това, като обичайно за него, търсеше топката и участваше в повечето атаки на Фулъм.

Футболът на "Крейвън Котидж" като цяло не бе от високо качество, но в 32' трибуните бяха вдигнати на крака от българския гений с №9. Качаниклич осъществи добър пробив отляво и намери непокрития Бербатов, който по прекрасен начин насочи топката в горния десен ъгъл на вратата - 1:0. Пет минути по-късно У.Б.А. остана и с десет души, след като Питър Одемвинге изрита Ритер по скандален начин без топка.

В края на полувремето Димитър Бербатов успя да отбележи и второ попадение с бялата фланелка, като това се случи след изпълнение на единадесетметров наказателен удар. Качаниклич бе фаулиран от Джоунс в наказателното поле на У.Б.А., а Бербатов хладнокръвно отбеляза от бялата точка, удвоявайки за 2:0.

След почивката Фулъм бе по-активният отбор в атака, макар и шансове да не липсваха и за гостите. Влезлият като резерва Ромелу Лукаку раздвижи атаката на У.Б.А., но с десет души бе трудно да се търси обрат.

За сметка на това, Фулъм вече играеше за публиката на "Крейвън Котидж", а Димитър Бербатов търсеше и първи хеттрик за своя нов клуб. Българинът продължи да бъде сред най-добрите футболисти на Фулъм, но за съжаление така и не успя да намери мрежата за трети път.

Това обаче стори Стийв Сидуел в 89', когато бе оформено и крайното 3:0 в мача. Поредна атака на Фулъм доведе до истински обстрел по посока вратата на Бен Фостър, като удар на Уго Родайега срещна напречната греда. В последствие топката се озова право в краката на Сидуел, който от близка дистанция не сбърка.

Така Фулъм постигна втори успех от началото на сезона и увеличи актива си в Премиършип на 6 точки, изкачвайки се в горната половина на таблицата. Уест Бромич остава със 7 точки до момента.

Водещи

Най-четени