Димитър Бербатов стана футболист на Монако 31.01 | 23:10

Българинът подписа договор до лятото с френския клуб

От Константин Симидчийски

Димитър Бербатов вече е футболист на елитния френски Монако.

Преди броени минути българският нападател подписа договор до лятото с "монегаските", като той ще бъде преотстъпен от клуба, който държи правата му - Фулъм.

Днес бившият капитан на България премина успешно медицинските тестове в Княжеството, след което и парафира контракта си с амбициозния клуб на руския милиардер Дмитрий Риболовлев.

Донякъде е изненадващо, че сделката между Монако и Фулъм е за преотстъпване на българския нападател. Имайки предвид, че договорът на Бербатов с лондончани изтича през лятото, то благоевградчанинът ще напусне английския клуб като свободен агент след края на сезона.

Воден от популярния италиански треньор Клаудио Раниери, отборът на Монако заема второ място в класирането на френската Лига 1. "Монегаските" изостават на 6 точки зад лидера ПСЖ, но парижани са и с мач повече от прекия си конкурент за титлата.

Една от основните причини, поради които Монако посегна към Димитър Бербатов, е тежката контузия на колумбийския голаджия Радамел Фалкао. Тигъра ще пропусне остатъка от сезона със скъсани кръстни връзки на коляното, което и наложи намирането на спешни подкрепления в офанзивен план.

Водещи

Най-четени