Димитър Бербатов увеличи головия си актив във Висшата лига 09.04 | 17:58

Българският нападател на Манчестър Юнайтед се разписа при успеха с 2:0 над Фулъм, вече има 21 попадения в шампионата

От Константин Симидчийски

Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов вече разполага с 21 попадения в английската Висша лига, след като днес благоевградчанинът се разписа при домакинския успех с 2:0 над Фулъм в среща от 32-ия кръг на шампионата.

Успехът от своя страна донесе аванс от 10 точки на "червените дяволи" пред втория Арсенал, но и с уговорката, че лидерът е изиграл цели два мача повече от "артилеристите". Утре Арсенал гостува на Блекпул, като воденият от Арсен Венгер тим няма право на грешка, ако желае да се бори за златото.

И двете попадения в полза на Юнайтед днес паднаха през първите 45 минути на срещата. След 12 минути игра настъпи моментът на Бербатов, който получи добро подаване от Луиш Нани и стреля покрай Марк Шварцер за 1:0. В 19' отново българинът вдигна на крака "Олд Трафорд", финтирайки Салсидо на фланга и центрирайки в наказателното поле на "котиджърс". Бразилецът Андерсон обаче не оползотвори подаването на Бербатов, стреляйки в аут.

През втората част воденият от Марк Хюз отбор показа зъби, но въпреки някои опасности пред Кушчак, до гол в мрежата на полския страж така и не се стигна. В 55' Димитър Бербатов можеше да отбележи и за втори път в срещата, отигравайки центриране на Валенсия. Топката обаче рикошира в обувката на Бреде Хангеланд и не навести мрежата зад Шварцер.

Интересни ситуации пред двете врати имаше не малко до последния съдийски сигнал, като Дарън Гибсън бе близо до отбелязване на попадение за Юнайтед, докато едва няколко сантиметра разделиха Ейдур Гудьонсен от гол. Така Манчестър Юнайтед събра актив от 69 точки след 32 изиграни срещи на Острова, докато Фулъм остава с 31 по-малко - 38.

Отборът на Болтън също постигна успех в днешния ден, сломявайки с 3:0 тима на Уест Хям. Мартин Петров започна като титуляр за домакините и се отчете с асистенция при втория гол на Болтън. Родният национал се представи отлично за победителите и напусна терена в 79-тата минута, обирайки овациите на феновете по трибуните.

Шампионът на Англия Челси взе минимална изстрадана победа над тима на Уигън. "Сините" се наложиха с 1:0, като единственото попадение в срещата бе дело на Флоран Малуда през втората половина на мача. Двубоят бе изключително труден за домакините, преди все пак французинът да донесе успех на своя тим след 27 минути игра.

Така Челси запазва третата си позиция с 58 точки- на една зад втория Арсенал, изпреварвайки тима на Манчестър Сити.

Всички резултати от днешните мачове в английската Висша Лига:

Уулвърхемптън - Евертън 0:3

Блекбърн - Бирмингам 1:1

Болтън - Уест Хям 3:0

Челси - Уигън 1:0

Манчестър Юнайтед - Фулъм 2:0

Съндърланд - Уест Бромич 2:3

Тотнъм - Стоук Сити 3:2

Водещи