Динамо (Москва) предлагали 8 милиона евро за Ивелин Попов 31.07 | 10:32

Кубан обаче иска 12 милиона евро, колкото е клаузата в договора на българина

От iNews

Българският футболист Ивелин Попов е бил много близо до трансфер в руския гранд Динамо (Москва), но ръководителите на Кубан (Краснодар) не са се съгласили на трансферната сума.

Според руското издание "Спорт-Експрес" Динамо са предложили 8 милиона евро за българина, което щеше да го направи един от най-скъпите трансфери на български футболисти.

В същото време българина има клауза за откупуване в рамките на 12 милиона евро. Така тази разлика от 4 милиона евро е отказал москвоския клуб от услугите на българина.

Ивелин Попов няколко пъти заяви през почивката, че иска да напусне отбора от Краснодар, за да премине в по-голям клуб като интерес към футболиста на липсва. Попов бе един от най-добрите в руското първенство в последните два сезона и съвсем заслужено грабна интереса на грандовете.

Според изданието обаче главният инвеститор клуба Олег Мкртчан ще започне да оттегля своите инвестиции в клуба през зимата и най-късно тогава звездите на отбора ще напуснат.

"Спорт-Експрес" продължава, че Динамо са се насочили към Матийо Валбуена от Олимпик (Марсилия) след отказа за Ивелин Попов, който може да си тръгне за 7 милиона евро, но преговорите засега не са достигнали до успешен завършек и трансфера е пред провал, което все още оставя шансове на Ивелин Попов да напусне Краснодар в посока Москва.

Водещи

Най-четени